ponedjeljak, 13. svibnja 2013.

Ručak iz Toskane

Nedavno sam bila pozvana na fantastičan ručak. Sve namirnice su bile iz Toskane!
Riječi su suviše. Evo slika!

Predjelo - tostirani kruh s maslinovim uljem i origanom, sir Pecorino i šampanjac.


Glavno jelo - špageti pici, tipični za Sienu, i ragu.



Chianti vino - bogatog okusa i predivne tamno crvene boje.

Desert - panforte, tvrdi kolač pun badema i kandiranog voća. 


Najdraže mi je jesti tradicionalna jela iz raznih zemalja i regija. Mislim da je to izvrstan način upoznavanja drugih kultura i običaja. Još kada se ima prilika putovati i od lokalnih stanovnika čuti o povijesti mjesta i kako je upravo ta hrana postala karakteristična za to podneblje, tim bolje.

Ako i vi volite putovati i isprobavati lokalnu kuhinju, ostavite mi komentar i sliku na mom Facebook profilu: Mateina kuhinja ili nakon ovog posta u komentarima. Ako imate svoj blog, ostavite mi link!

Ugodan početak novog radnog tjedna vam želim!

1 komentar:

  1. Da imam više vremena, putovala bih i isprobavala sve i svašta, ali na žalost ne mogu, pa se radujem preko tuđih iskustava :) Sviđa mi se blog, ima dosta dobrih recepata! Lijep pozdrav

    ručak za dvoje

    OdgovoriIzbriši