ponedjeljak, 27. svibnja 2013.

Jagode i Nutella

Kraj napornog radnog dana. Jedna od najboljih načina da dođem k sebi je nešto slatko. Vrlo, vrlo slatko. Jagode i Nutella mi se nekako čine idealnim u ovom trenutku.

Mislim da postupak ne može biti jednostavniji.

Sastojci:
- jagode
- 2-3 čajne žlice Nutelle
- 1 čajna žlica ulja

1. Kako bi se Nutella ili bilo koja druga čokolada mogli "zalijepiti" za jagodu iznimno je važno da je jagoda suha. Dakle, svakako operite jagode prije jela, ali ih obavezno osušite - potapšajte ih papirnatim ručnikom.

2. U posudu koju možete staviti u mikrovalnu stavite 2 - 3 žličice Nutelle (to mi je bilo dovoljno za 10 većih jagoda.) i 1 žličicu biljnog ulja jer će čokoladi dati lijepi sjaj. 

3. Na minutu-dvije zagrijte Nutellu i ulje u mikrovalnoj i potom promiješajte. Lakše je miješati otopljenu Nutellu i ulje. 

4. Kada ste izvadili Nutellu iz mikrovalne i promiješali umočite jagode u smjesu.

5. Idealno bi bilo pustiti jagode i Nutellu da se ohlade u hladnjaku pa da se čokolada stvrdne. Ako izdržite čekati.


Ja sam prije večere za "predjelo" pojela 5 komada, bojim se da će to i postati večera kako sam krenula. :)

Želim vam svima ugodnu večer!

Nema komentara:

Objavi komentar