četvrtak, 15. studenoga 2012.

Moje omiljene obročne salate

Otkada sam se 2009. vratila iz Amerike obožavam velike obročne salate. To valjda jedna od rijetkih zdravih navika (pored raznih vrsta frapea) koju sam stekla tijekom boravka preko bar. Ako Amerikanci nešto znaju raditi to je onda prvenstveno vizualno urediti neko jelo i da samim gledanjem ogladnite. To ne znači da sve mora biti kao na Masterchefu na milimetar uredno, neko više rustikalno ali jako ukusno i naravno veliko! 
 
Ovakve salate su svježe, zdrave i rađene sa sezonskim povrćem. Ne može biti bolje!

Pa evo nekoliko obročnih salata koje ja volim zajedno sa svim sastojcima.

Zelena salata s mladim matovilcem, radičem, suncokretovim sjemenkama, croutonsima i feta sirom u dressingu od balzamičnog octa i maslinovog ulja.

Zelena salata s matovilcem, kukuruzom, cherry rajčicama, croutonsima sa začinskim biljem, naribanim gouda sirom u dressingu od balzamičnog octa i maslinovog ulja.

Zelena salata, radič, riga, mrkva, kukuruz, cherry rajčice, avokado i suncokretove sjemenke u dressingu od balzamičnog octa, maslinovog ulja i malo soli.

 Bresaola s rigom, naribanim Grana Padanom u dressingu od maslinovog ulja i limuna. (Link!)

Riža sa zelenom salatom, cherry rajčicama, tunom i naribanim Grana Padanom prelivena limunovim ili grejpovim sokom. (Link!)

Ovdje nisam ubrojila šopsku salata, salatu od pečenih paprika, francusku salatu i njima slične manje salate koje jedem kao prilog nekom glavnom jelu. Ovo su salate koje jedem same za sebe, ponekad uz dodatak piletine sa žara koju na sitno nasjeckam i dodam na vrh.

Koje vi salate volite?

Nema komentara:

Objavi komentar