petak, 1. ožujka 2013.

Veljača u slikama

Još je jedan mjesec iza nas. U Rijeci se čuje cvrkut ptica, vani je toplo, a meteorolozi su danas najavili službeni početak proljeća s obzirom na vrlo visoke tempreature za ovo doba godine. 

S proljećem nam dolaze duži dani, cvijeće na mom balkonu počinje ubrzano rasti, a u meni se javlja volja i za češćim pisanjem bloga i fotografiranjem.

Evo početka jedne nadam se nove navike, možda i vas inspirira da i vi na svojim blogovima s ovim krenete - podsjetnik na neke od recepata koje sam radila i hranu koju sam najčešće jela tijekom mjeseca.

Doručak: uglavnom voće, frape, svježe iscijeđeni sok od naranči, grejpa i limuna, kompot. Veselim se jagodana i raznom bobičastom voću pa da i od toga opet mogu raditi frape.
 
Salata kao obrok: pokušavala sam što zdravije jesti, puno obročnih salata i kao prilog.

Maneštre i juhe: uglavnom sam jela krem juhu od krumpira, maneštru i počela sam vrlo često raditi chilli na koji obavezno stavim žličicu hladnog kiselog vrhnja. Jako je fini kontrast između ljutog i osvježavajućeg.


Kruh i bruschette: premda izbjegavam jesti puno kruha, nekoliko puta sam tijekom veljače napravila bruschette i uz maneštru bih na brzinu prepekla nekoliko feta kruha, lagano iz polila maslinovim uljem i naribala dosta parmezana. Jako fino.

Za kraj ostavljam sliku sebe za Valentinovo u novoj riječkoj pizzeriji "Caracca" na Trsatu koja me oduševila i kvalitetom, veličinom i cijenom hrane. Evo linka za njihovu Facebook straicu pa da vidite kakve su me to cijene oduševile. (Link!)


Kako ste vi proveli veljaču? Ako se odlučite i vi za ovakav jedan post, svakako mi javite. 

Ugodan prvi dan proljeća vam želim!

Nema komentara:

Objavi komentar