subota, 9. veljače 2013.

Bruschette

Nedavno sam na mojoj Facebook stranici stavila sliku bruschetta koje sam pekla, ali nikako nisam stigla napisati post o njima.

Pa evo da vidite od čega sam ih radila i kako, iako to nije neka velika mudrost.

Jedne večeri jednostavno nisam imala snage kuhati nešto komplicirano jer sam bila preumorna od posla pa sam odlučila iskoristiti svježi kruh i par namirnica koje sam nedavno prije toga kupila u Trstu.

Htjela sam ujedno i isprobati namaz za bruschette od maslina koji sam tom prilikom bila kupila.

Pa evo i postupka za jednostavne bruschette kada ne znate što pojesti za večeru.

Potrebno je:
- kruh
- rajčice
- mozzarella
- maslinovo ulje
- sol, papar
- origano 
- namaz od maslina (može i bez toga)

1. Narežem kruh pod kutem kako je prikazano na slici kako bih dobila veće fete kruha. 


2. Na jedan dio kruha sam stavila namaz da ga isprobam, ostatak sam pustila bez namaza (za svaki slučaj ako nešto pođe po zlu :) )


3. Na tanje ploške sam narezala rajčice i mozzarellu.


4. Dodala sam malo maslinovog ulja, soli i papra te malo origana po vrhu.


5. Stavila sma u zagrijanu pećnicu (175 stupnjeva) i pustila da se grije dok se sir nije otopio, a kruh postao hrskav - otprilike 10 - 15  minuta.


I to je sve!

Namaz od maslina je zaista i maslinast tako da bi se ljubiteljima maslina mogao jako svidjeti.
Meni je bio malo preintenzivan pa mislim da neću u buduće kupovati ovaj namaz. Nije niti malo loš, ali ipak mi je draža kombinacija rajčica, mozzarelle i maslinovog ulja, nije mi potrebno nešto ovako intenzivno.

Napišite mi kako vi radite bruschette pa da probam nešto novo.

Ugodan karnevalski vikend vam želim!

Nema komentara:

Objavi komentar