utorak, 18. prosinca 2012.

Topla čokolada za kišni dan...

...ma za bilo koji dan jer čokolada je idealna za svaku priliku! :)

Ali ovaj topli napitak meni ipak najdraži u ovo hladno zimsko razdoblje kada u Rijeci prevladava bura ili kiša.

Evo što će vam trebati za 2 osobe.

- 4 reda tamne čokolade
- 2 dl vrhnja za šlag
- 3 dl mlijeka

Nedavno je u Plodnama na sniženju bila ova tamna čokolada pa sam je uzela jer sam znala da tijekom božićnog razdoblja treba iskoristiti svaku priliku kada je čokolada snižena jer je se uvijek može iskoristiti za neki kolač.

Svrha vrhnja za šlag je da zgusne samo smjesu za toplu čokoladu ali i da od dijela vrhnja napravimo šlag za staviti po vrhu tople čokolade.

Evo i postupka:

U posudi na laganoj vatri zagrijte mlijeko i polovicu vrhnja za šlag (1 dl). Dok se oni griju, narežite na sitnije komadiće čokoladu, 2 reda čokolade po šalici.
Kada vidite da su vrhnje i mlijeko zavreli, ugasite vatru i dodajte im čokoladu. Pustite dvije - tri minute da odstoji jer će biti lakše otopiti čokoladu nakon što malo odstoji.
Promiješajte dobro čokoladu da se stvori jednolična čokoladna smjesa i ulijte je u vašu šalicu. Za kraj dodajte šlag i malo naribane čokolade po vrhu.
(Ja ne štedim na šlagu jer ako već radim svoju domaću toplu čokoladu onda bolje da je najbolja što može biti :) )


Ako nemate tamnu čokoladu pri ruci ili vam se ne da topiti čokoladu, napravite jedostavno kakao sa toplim mlijekom i dodajte malo šlaga. Isto će biti jako ukusno!

Nema komentara:

Objavi komentar